De camping

International Sport Camping
Via Osteno 40
22018 Porlezza (CO) Italie
Tel: 0039-034461535

Slechts enkele kilometers van de Zwitserse grens, tussen het Comomeer en het Lago Maggiore, ligt International Sport Camping direct aan het fraaie Meer van Lugano. Het is een typisch Italiaanse camping en ligt in een schitterend Alpengebied. Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst is het meestal aangenaam weer. De camping beschikt over een kleine 1000 plaatsen en is gelegen naast het pittoreske plaatsje Porlezza. De afstand Utrecht – Porlezza is 975 kilometer.

Faciliteiten:
Groot, mooi waterparadijs met 3 glijbanen en twee baden (27 bij 25 meter) en geopend van eind mei tot begin september. Uiteraard kan ook volop in het meer worden gezwommen. Er is tevens gelegenheid om te vissen, waarbij ter plaatse een aan te schaffen visakte verplicht is. Receptie, telefoon, pizzeria, tennisbanen, speeltuin en wasserette zijn aanwezig. Verder een terras aan het meer, een langgerekt kiezel-/zandstrand. Tevens worden in het hoogseizoen disco c.q. muziekavonden georganiseerd. Op en in het meer kan men zwemmen, surfen en zeilen. Motorboten zijn toegestaan. Er is een animatieprogramma (ook Nederlands) van half juni tot september. In de directe omgeving van de camping bevinden zich grote supermarkten. Porlezza ligt op 1 km. afstand van de camping. De camping ligt 15 km van Lugano en 60 km. boven Milaan. Vlakbij liggen het Lago Maggiore en het Comomeer. Aan de receptie wordt behalve Italiaans, Duits en Engels, in de maanden Juli en Augustus ook Nederlands gesproken.

Kinderen
Ook voor kinderen is er volop te zien en te doen. Uiteraard is zwemmen in één van de meren voor kinderen al leuk genoeg. Maar soms willen ze wel eens iets anders. Op de pagina “omgeving” staat volop beschreven wat er allemaal in de omgeving is te doen.

Motorboten.
Op de camping is er een kleine haven, indien u uw boot hier wilt aanleggen, dient u dit zelf bij de receptie aan te vragen ( dit is jaarlijks mogelijk vanaf 1 maart). Hier zijn kosten aan verbonden.( prijspeil 2010: € 15,- per dag ) Voor elke motorboot is en sticker met een nummer nodig, deze kunt u aanvragen bij het gemeentehuis in Porlezza. Dit kan op maandag en donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur. De kosten hiervoor (ca. 18 euro) moeten voldaan worden bij het postkantoor.

Benodigde documenten:

  •      Bewijs van eigendom van de boot
  •      Verzekering
  •      ID bewijs
  •      Geldig vaarbewijs.

4 dagen na de betaling is het nummer af te halen bij de receptie van de camping. U krijg bij het postkantoor een voorlopige sticker waarmee u reeds kunt varen. Wilt u over het meer naar Zwitserland dan moet u langzaam langs de douanepost varen.